Synoidos, koor dat je raakt

Wij zijn Synoidos, een gemengd koor van ongeveer 60 leden dat het publiek wil raken met onze liederen. Ons motto is dan ook: Synoidos, koor dat je raakt! Met deze slogan is Synoidos een bijzonder koor dat enthousiast en vanuit het hart zingt, geïnspireerd door de christelijke levensovertuiging.

Ons repertoire varieert van moderne gospel en ritmische pop tot sprekende musicalmuziek. Maar ook melodieuze ballades vormen een deel van het repertoire. Een enkele keer wordt een uitstapje gemaakt naar een klassiek werk. Maar alle liederen hebben één ding gemeen: het zijn méér dan leuke liedjes. In onze optredens zoeken we zorgvuldig en thematisch repertoire bij elkaar.

Synoidos wil aanstekelijk zijn voor het publiek, het publiek iets meegeven, hen inspireren, raken. Kern hierbij vormt het zingen met begeleiding of a capella, maar er worden ook andere expressievormen gebruikt zoals tekst, spel of een beeldend verhaal. Hoge amateurkwaliteit is belangrijk voor Synoidos maar dit mag niet ten koste gaan van het samen plezier beleven aan zingen.

Natuurlijk zijn wij meer dan zingen alleen. Binnen ons koor speelt gezelligheid en omzien naar elkaar ook een grote rol. Daarom vinden we het ook belangrijk om naast de repetities ook sociale activiteiten te organiseren, zoals een barbecue, een repertoiredag of een smartlappenfestival. Wil je graag op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief of kijk op onze facebook-pagina.

Wij repeteren iedere woensdag van 19.45-22.00 uur in de Johanneskerk in Sittard. We hebben zo’n 6-8 optredens per jaar. Dit varieert van het opluisteren van diensten in de Johanneskerk en zorgcentrum Op de Bies (Landgraaf) tot medewerking aan concerten en het zelf organiseren/uitvoeren van een concert. Bekijk onze site voor de actuele agenda.