2013VocalProms 2015-02CDOpnameWITK (2) 2013VocalProms 2013VocalProms Paasviering Johanneskerk 2015-02CDOpnameWITK (1) Paasviering Johanneskerk Paasviering Johanneskerk Paasviering Johanneskerk 2012 Jubileum concert Paasviering Johanneskerk 2013VocalProms 2013VocalProms

Print

Agenda

Evenement 

Titel:
Concert 'We are the world'
Wanneer:
20.05.2017 20.15 h
Locatie:
Vrangendael - Sittard
Categorie:
Concert

Beschrijving

 

 

Poster concert We are the world 05 05 2017Op zaterdag 20 mei zal Synoidos, koor dat je raakt, een concert brengen rondom het thema “Idealen”. Het koor wil aandacht schenken aan de verantwoordelijkheid van ieder mens voor het komen tot een betere wereld.

Het muzikaal repertoire zal in teken staan van  werken  aan een betere wereld. De teksten zetten het publiek aan tot  denken over de gevaren die ons bedreigen, over de oneerlijke verdeling van de welvaart, over het toenemend egoïsme, over oorlogen en natuurrampen.

We hebben allemaal beelden gezien van mensen, volwassenen en kinderen, die op de vlucht zijn voor oorlog en geweld in hun eigen land. Synoidos wil met dit concert actief steun geven aan hen die een nieuw bestaan willen opbouwen in een voor hen vreemde omgeving.

Synoidos verzorgt dit concert in samenwerking met o.a. het "Araban Trio". Het Araban trio bestaat uit Nazeer Abdulhai, Emine Bostanci en Jacobus Thiele. Voor ons concert is Jacobus Thiele verhinderd,  hij wordt vervangen door Amir Wahbe. Zij spelen klassieke Ottomaanse muziek. Ottomaanse muziek is altijd multi-cultureel geweest. Het verbond niet alleen landen rondom de Middelandse Zee, maar ook het Midden-Oosten en Noord Afrika. Voor de meeste van ons is het typisch oosterse muziek, een beetje mystiek en melancholiek. Nazeer Abdulhai speelt Ud, één van de belangrijkste instrumenten uit de Arabische wereld en de voorloper van onze Luit. Emine Bostanci speelt de klassieke Kemenche, een Turks snaar-instrument dat een  beetje op een kleine viool lijkt en Amir Wahbe speelt percussie.

Araban Trio Original

 

Going Places in actie

Voor aanvang van het concert en na afloop van het concert kunt u genieten van het muzikaal trio "Going Places". Dit onder het genot van een drankje en allerlei wereldhapjes die door koorleden i.s.m. inwoners van het AZC zijn gemaakt. 

 

Going Places bestaat uit (v.l.n.r.) Irene Koster (viool),  Ilse Konings (cello) en Tineke Lemmens (diatonisch accordeon). Dit trio heeft elkaar gevonden in gevarieerde muziek uit allerlei landen, van Scandinavië tot Argentinië. Hun repertoire van folk- en wereldmuziek wisselen zij af met eigen nummers. Zo waan je je met een beetje fantasie gemakkelijk op een zonnig Frans terras en vijf minuten later op een IJslandse vlakte of in een bloeiende perenboomgaard. Een ontspannende luisterervaring!

 

 

 

 

 

Wellicht kunnen we elkaar inspireren om kleine verbeteringen in de wereld aan te brengen.

Voor sommigen lijkt het misschien een druppel op een gloeiende plaat, maar het is weer een klein stapje naar een betere wereld.

 

De gehele opbrengst komt ten goede van het AZC.

Locatie

Plattegrond
Plattegrond
Locatie:
Vrangendael
Straat:
Hemelsley 240
Postcode:
6137 BV
Plaats:
Sittard
Land:
Land: nl

Beschrijving

Vrangendael